reklama

  • 125 g másla
    změklého
  • 125ml špetka soli
  • 125 ml tahini pasty
  • 100 g zlatého krupicového cukru
  • 100 g hnědého cukru muscovado
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 175 g hladké mouky
  • ¾ lžičky jedlé sody
  • 150 g bílé čokolády
    hrubě nasekané
  • 1 lžíce černá sezamová semínka

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal209
  • tuky12g
  • nasycené5g
  • sacharidy21g
  • cukry14g
  • vláknina1g
  • proteín4g
  • sůl0.3g

Postup přípravy

  • krok 1

    Máslo a tahini pastu vyšlehejte dohladka. Přidejte cukry a opět šlehejte, dokud není směs lehká a nadýchaná, asi 5 minut. Přidejte vejce jedno po druhém, dobře promíchejte po každém přidání. Přimíchejte vanilku, mouku a jedlou sodu, dokud nezůstanou žádné hrudky mouky. Vmíchejte čokoládu, pak zakryjte misku a hotové těsto nechte chladit přes noc (alespoň 18 hodin). Může se chladit až tři dny. Nebo srolujte do válečku nebo kuliček a zmrazte až tři měsíce.

  • krok 2

    Předehřejte troubu na 180 °C nebo na 160 °C na horkovzduch a vyložte dva velké plechy na pečení pečicím papírem. Vytvarujte těsto do kuliček o velikosti cherry rajčat, asi 50 g každá. Rozložte je na plechy s dostatečnými rozestupy a lehce stlačte každou kuličku dlaní, aby se trochu zploštila. Posypte sezamovými semínky a špetkou mořské soli. Pečte 12-14 minut, dokud okraje nejsou zlaté a zpevněné a střed je stále měkký. Před podáváním nechte zcela vychladnout na plechu. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě až tři dny.

reklama
reklama
reklama
reklama