
Sušenky z tahini a bílé čokolády
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- plus chlazení přes noc
- Velmi snadné
- 20 sušenek
- 125 g máslazměklého
- 125ml špetka soli
- 125 ml tahini pasty
- 100 g zlatého krupicového cukru
- 100 g hnědého cukru muscovado
- 2 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 175 g hladké mouky
- ¾ lžičky jedlé sody
- 150 g bílé čokoládyhrubě nasekané
- 1 lžíce černá sezamová semínka
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal209
- tuky12g
- nasycené5g
- sacharidy21g
- cukry14g
- vláknina1g
- proteín4g
- sůl0.3g
Postup přípravy
krok 1
Máslo a tahini pastu vyšlehejte dohladka. Přidejte cukry a opět šlehejte, dokud není směs lehká a nadýchaná, asi 5 minut. Přidejte vejce jedno po druhém, dobře promíchejte po každém přidání. Přimíchejte vanilku, mouku a jedlou sodu, dokud nezůstanou žádné hrudky mouky. Vmíchejte čokoládu, pak zakryjte misku a hotové těsto nechte chladit přes noc (alespoň 18 hodin). Může se chladit až tři dny. Nebo srolujte do válečku nebo kuliček a zmrazte až tři měsíce.
krok 2
Předehřejte troubu na 180 °C nebo na 160 °C na horkovzduch a vyložte dva velké plechy na pečení pečicím papírem. Vytvarujte těsto do kuliček o velikosti cherry rajčat, asi 50 g každá. Rozložte je na plechy s dostatečnými rozestupy a lehce stlačte každou kuličku dlaní, aby se trochu zploštila. Posypte sezamovými semínky a špetkou mořské soli. Pečte 12-14 minut, dokud okraje nejsou zlaté a zpevněné a střed je stále měkký. Před podáváním nechte zcela vychladnout na plechu. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě až tři dny.