Taštičky se sýrem a slaninou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření -
- Bez doby chladnutí
- Velmi snadné
- Na 6 taštiček
Suroviny
- 1 listové těsto
- 3 lžíce měkkého sýra
- 1 lžička dijonské hořčice (volitelné)
- 6 plátků anglické slaniny
- 100 g zralého čedaru, gruyère nebo švýcarského sýra, nastrouhaného
- 1 vejce, rozšlehané
Postup přípravy
- KROK 1
Předehřejte troubu na 200 °C, nebo na horkovzduch na 180 °C, nebo pokud používáte horkovzdušnou fritézu, předehřejte ji na 180°C po dobu 4 minut. Rozbalte plát těsta na pečicím papíru a nakrájejte na šest čtverců. Smíchejte měkký sýr s hořčicí, pokud ji používáte, a dobře opepřete. Směs rozdělte na středy čtverců těsta a rozetřete diagonálně od jednoho rohu k protilehlé straně.
- KROK 2
Na každý čtverec těsta potřený sýrem položte plátek slaniny a posypte strouhaným sýrem. Potřete dva odkryté rohy těsta rozšlehaným vejcem a přeložte přes náplň, aby se spojily. Potřete vršky dalším vejcem, poté přesuňte pečicí papír na plech a pečte 15-20 minut, dokud se sýr nerozpustí a těsto nezíská zlatavou barvu. Nebo pokud používáte horkovzdušnou fritézu, vložte taštičky do koše fritézy a pečte 10-12 minut. V HF možná budete muset péct nadvakrát.
- KROK 3
Přesuňte na chladicí mřížku na 5-10 minut před podáváním. Vydrží chlazené ve vzduchotěsné nádobě dva až tři dny.