reklama

Suroviny

  • 4 žampiony portobello
  • 100 g gorgonzoly nebo jiného modrého sýra, nastrouhaného
  • 25 g vlašských ořechů, opečených a hrubě nasekaných
  • 4 větvičky tymiánu
  • kousek másla, nakrájeného na malé kostky
  • pár lístků rukoly, na ozdobu

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozehřejte na 200 °C nebo horkovzduch na 180 °C. Naskládejte houby na pekáč. Rozetřete na ně sýr, posypte vlašskými ořechy, snítkami tymiánu a na každý dejte kousek másla. Až do této fáze si můžete pokrm předchystat den předem.

  • KROK 2

    Vložte do trouby a pečte 10 minut, dokud se sýr nerozpustí a houby nezměknou. Na talíře naaranžujte lístky rukoly a navrch položte houby.

reklama
reklama
reklama
reklama