Sýrové podzimní houby
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 4 žampiony portobello
- 100 g gorgonzoly nebo jiného modrého sýra, nastrouhaného
- 25 g vlašských ořechů, opečených a hrubě nasekaných
- 4 větvičky tymiánu
- kousek másla, nakrájeného na malé kostky
- pár lístků rukoly, na ozdobu
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 200 °C nebo horkovzduch na 180 °C. Naskládejte houby na pekáč. Rozetřete na ně sýr, posypte vlašskými ořechy, snítkami tymiánu a na každý dejte kousek másla. Až do této fáze si můžete pokrm předchystat den předem.
- KROK 2
Vložte do trouby a pečte 10 minut, dokud se sýr nerozpustí a houby nezměknou. Na talíře naaranžujte lístky rukoly a navrch položte houby.