Sýrové podzimní houby
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 4 žampiony portobello
- 100 g gorgonzoly nebo jiného modrého sýranastrouhaného
- 25 g vlašských ořechůopečených a hrubě nasekaných
- 4 větvičky tymiánu
- kousek máslanakrájeného na malé kostky
- pár lístků rukolyna ozdobu
- kcal181
- tuky16g
- nasycené7g
- sacharidy1g
- cukry0g
- vláknina2g
- proteín9g
- sůl0.99g
Postup přípravy
krok 1
Troubu rozehřejte na 200 °C nebo horkovzduch na 180 °C. Naskládejte houby na pekáč. Rozetřete na ně sýr, posypte vlašskými ořechy, snítkami tymiánu a na každý dejte kousek másla. Až do této fáze si můžete pokrm předchystat den předem.
krok 2
Vložte do trouby a pečte 10 minut, dokud se sýr nerozpustí a houby nezměknou. Na talíře naaranžujte lístky rukoly a navrch položte houby.