reklama

  • 320 g předem vyváleného listového těsta
  • 1 vejce
    rozšlehané
  • 150 g tvrdý sýr (extra vyzrálý cheddar, parmazán nebo gruyère)
  • sladká paprika nebo kajenský pepř

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal97
  • tuky6.7g
  • nasycené3.5g
  • sacharidy5.2g
  • cukry0.3g
  • vláknina0.4g
  • proteín3.9g
  • sůl0.3g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozehřejte troubu na 200 °C nebo na horkovzduch na 180 °C. Rozbalte těsto, ponechte ho na papíře, na kterém bylo. Celý povrch potřete rozšlehaným vejcem.

  • krok 2

    Těsto posypte sýrem, poté přidejte papriku nebo kajenský pepř s dobrou dávkou černého pepře a špetkou soli. Lehce přitlačte sýr dlaní, aby lépe přilnul k těstu.

  • krok 3

    Rozkrájejte plát těsta na proužky o šířce 2 cm a každý několikrát otočte, aby se spirálovitě stočily jako vývrtka. Přeneste pečicí papír na plochý plech a tyčinky rovnoměrně rozložte. Zbytkem vejce potřete části těsta, které nejsou pokryté sýrem. Pečte 15–20 minut nebo dokud nejsou zlatavě hnědé a dobře vykynuté. Nechte 10 minut vychladnout a podávejte čerstvé, nebo zcela vychladlé uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě až tři dny.

reklama
reklama
reklama
reklama