Sýrové tyčinky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- + chlazení
- Velmi snadné
- 20 kusů
Přejít na suroviny
- 320 g předem vyváleného listového těsta
- 1 vejcerozšlehané
- 150 g tvrdý sýr (extra vyzrálý cheddar, parmazán nebo gruyère)
- sladká paprika nebo kajenský pepř
- kcal97
- tuky6.7g
- nasycené3.5g
- sacharidy5.2g
- cukry0.3g
- vláknina0.4g
- proteín3.9g
- sůl0.3g
Postup přípravy
krok 1
Rozehřejte troubu na 200 °C nebo na horkovzduch na 180 °C. Rozbalte těsto, ponechte ho na papíře, na kterém bylo. Celý povrch potřete rozšlehaným vejcem.
krok 2
Těsto posypte sýrem, poté přidejte papriku nebo kajenský pepř s dobrou dávkou černého pepře a špetkou soli. Lehce přitlačte sýr dlaní, aby lépe přilnul k těstu.
krok 3
Rozkrájejte plát těsta na proužky o šířce 2 cm a každý několikrát otočte, aby se spirálovitě stočily jako vývrtka. Přeneste pečicí papír na plochý plech a tyčinky rovnoměrně rozložte. Zbytkem vejce potřete části těsta, které nejsou pokryté sýrem. Pečte 15–20 minut nebo dokud nejsou zlatavě hnědé a dobře vykynuté. Nechte 10 minut vychladnout a podávejte čerstvé, nebo zcela vychladlé uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě až tři dny.