Tapas z tortilly
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 16 kousků
- 3 lžíce olivový olej
- 1 cibulena tenké plátky
- 3 bramboryoloupané a nakrájené na tenké plátky
- 2 stroužky česnekurozdrcené
- 2 červené paprikyrozčtvrcené, zbavené semínek a nakrájené na tenké plátky
- 6 vajeclehce rozšlehaných
- ½ lžičky sušených drcených chilli vloček
- hrst plocholisté petrželenasekané
- kcal76
- tuky4g
- nasycené1g
- sacharidy6g
- cukry2g
- vláknina1g
- proteín3g
- sůl0.1gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Předehřejte troubu na 200 °C nebo na horkovzduch na 180 °C. Na pánvi zahřejte 2 lžíce olivového oleje. Přidejte cibuli a brambory a smažte 20 minut, dokud nejsou brambory měkké, často míchejte, na posledních 5 minut přidejte česnek a papriky. Přendejte do velké mísy, osolte a nechte vychladnout 5 minut.
krok 2
Vmíchejte vejce, chilli vločky a petržel. Nechte odstát 5 minut, poté dejte nepřilnavou 20cm čtvercovou formu do trouby, aby se zahřála. Po 5 minutách vyjměte formu a potřete ji olejem. Nalijte do ní vaječnou směs a vraťte ji zpět do trouby.
krok 3
Pečte 15-20 minut. (Zkontrolujte, zda je hotovo lehkým stisknutím vrchu. Pokud je směs stále řídká, vraťte na několik minut do trouby). Jakmile je upečeno, vyjměte a nechte vychladnout 5 minut, poté otočte na prkénko. Nakrájejte na čtverečky a podávejte.