
Tatarák z lososa s citronem a kapary
Porce 6
Velmi snadné
Příprava
Pokud rádi podáváte uzeného lososa jako předkrm, tento tatarák z lososa je moderní a chutná skvěle. Lososa nasekejte najemno a promíchejte ho s voňavou zálivkou z citronu, šalotky a kaparů. Podávejte nejlépe s tenkými plátky melba toastu.
Přejít na suroviny
- 1 šalotkajemně nakrájená
- 2 citrony1 vymačkaný, 1 nakrájený na klínky
- 400 g filet z lososa bez kůže
- 200 g uzeného lososa
- 2 lžíce kopru
- 2 lžíce kaparůopláchnuté a okapané
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce crème fraîche
- citronový nebo olivový olej
- melba toastk podávání
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal211
- tuky12.9g
- sacharidy1g
- vláknina0.2g
- proteín22.5g
- sůl2.2g
Postup přípravy
krok 1
Nakrájenou šalotku vsypte do citronové šťávy a nechte ji nasáknout. Syrového i uzeného lososa nakrájejte na malé kostičky. Dejte do misky, přidejte kopr, kapary, hořčici, crème fraîche, 1 lžíci citronového nebo olivového oleje a šalotku i se šťávou.
krok 2
Vše promíchejte a dochuťte černým pepřem a solí podle potřeby. Podávejte nejlépe v úhledném tvaru (např. pomocí kulatého vykrajovátka) s melba toastem a citronovými klínky na straně, a pokapejte trochou citronového oleje.