reklama

  • 1 šalotka
    jemně nakrájená
  • 2 citrony
    1 vymačkaný, 1 nakrájený na klínky
  • 400 g filet z lososa bez kůže
  • 200 g uzeného lososa
  • 2 lžíce kopru
  • 2 lžíce kaparů
    opláchnuté a okapané
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce crème fraîche
  • citronový nebo olivový olej
  • melba toast
    k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal211
  • tuky12.9g
  • sacharidy1g
  • vláknina0.2g
  • proteín22.5g
  • sůl2.2g

Postup přípravy

  • krok 1

    Nakrájenou šalotku vsypte do citronové šťávy a nechte ji nasáknout. Syrového i uzeného lososa nakrájejte na malé kostičky. Dejte do misky, přidejte kopr, kapary, hořčici, crème fraîche, 1 lžíci citronového nebo olivového oleje a šalotku i se šťávou.

  • krok 2

    Vše promíchejte a dochuťte černým pepřem a solí podle potřeby. Podávejte nejlépe v úhledném tvaru (např. pomocí kulatého vykrajovátka) s melba toastem a citronovými klínky na straně, a pokapejte trochou citronového oleje.

reklama
reklama
reklama
reklama