Rychlé recepty na teplou zeleninu: Ve znamení zdraví
Showing 1 to 21 of 21 results
Červená řepa z pánve s medem a hořčicí
Skvělá zeleninová příloha, která se hodí třeba k vepřovému, klobáskám, steaku nebo i rybě. Ideální do zimního období, kdy máme zeleniny na talíři mnohem méně, než by bylo vhod!
Červená řepa s balzamikem a roquefortem
Tento sladko slaný předkrm od Gordona Ramsayho je ideální pro speciální letní večeři. Červená řepa s balzamikem a roquefortem skvěle poslouží i jako rychlé hlavní jídlo, když nemáte čas vařit.
Červené brambory s křenem a zakysanou smetanou
Vařené brambory báječně ladí s křenem a zakysanou smetanou. Hodí se jako příloha, ale můžete si je dát s chutí jako hlavní chod.
Nové brambory s citronovo-pažitkovým máslem
Oživte svůj večírek citronovými novými bramborami a bylinkovým máslem.
Sýrová frittata s brambory, jarní cibulkou a koprem
Perfektní letní oběd bez stresu, to je sýrová frittata doplněná o brambory, jarní cibulku a kopr. Tato silnější omeleta je italský pokrm, který máte hotový do 30 minut. Pro masnou variantu můžete také přidat pár plátků šunky.
Pikantní restované kapustičky
Růžičková kapusta si vaši pozornost jednoznačně zaslouží. Když ji během přípravy věnujete dostatečnou péči, odmění se svou nasládlou, přesto jemně nahořklou chutí. Pikantní restované kapustičky jsou skvělé k pečenému vepřovému nebo krůtímu masu.
Kapustičky s křupavým prosciuttem
Jednoduše dušenou nebo vařenou růžičkovou kapustu s máslem, citronem a pršutem servírujte jako bezlepkovou přílohu ke slavnostní večeři. Nebo si kapustičky s křupavým prosciuttem připravte jako lehké hlavní jídlo.
Kapustičky na másle se šalvějí a cibulkou
Jak nejraději připravujete růžičkovou kapustu vy? My jí milujeme na másle se šalvějí a cibulkou. Zelenou kompilaci navíc podtrhne hrášek a pořádná dávka mletého pepře. Kapustičky jsou rychlá bezlepková příloha k pečeným masům nebo jako lehké vegetariánské hlavní jídlo.
Grilovaný salát s hráškem
Grilovaný salát s hráškem je jednoduchá, rychlá a zdravá příloha k různým hlavním chodům. Hodí se třeba ke kuřecímu či jehněčímu masu, ale skvěle si rozumí také s lososem, treskou a dalšími rybami.
Dušená brokolice
Křupavá brokolice je dokonalou přílohou skoro ke každému jídlu.
Křupavá brokolice
Strouhanka opečená na másle dodá jednoduše uvařené brokolici příjemnou křupavost
Pikantní květák
Pikantní květák s vůní dálek si rozhodně zaslouží místo na vašem jídelníčku. Ať už jako příloha, nebo samostané lehké zeleninové jídlo připravené během několika minut.
Zapečený květák se sýrem z mikrovlnky
Uvařte britskou květákovou klasiku v mikrovlnné troubě snadno a dřív, než bys řekl švec. Může posloužit i jako hlavní jídlo nebo příloha.
Květák se sýrovou omáčkou
Květák zapečený se sýrovou omáčkou můžete vložit jen na chvilku do trouby, zatímco vaše právě vytažená pečínka odpočívá a čeká na naporcování.
Růžičková kapusta se sezamem
Růžičková kapusta je vděčnou přílohou především na podzim, kdy je její hlavní sezóna. Lze ji připravit na mnoho způsobů, třeba jako tento, s lehkým nádechem asijské kuchyně. Sladké kapustičky s opraženým sezamem k sobě dokonale ladí.
Restované papriky s cibulí
Extra rychlé a extra dobré restované papriky s cibulí zpestří jakoukoliv zahradní party s grilováním. Podávejte je ke grilovaným klobáskám nebo k populárním mexickým fajitas.
Pečené papriky plněné cuketou a quinoou
Stačí vám pouhých pět ingrediencí, abyste připravili tyto zdravé vegetariánské plněné papriky ve středomořském stylu. Nízkokalorickou večeři ocení nejen ti, kteří si hlídají postavu, ale ti, kterým nedělají těžká jídla na noc dobře.
Zelené fazolky se šalotkami
Zelené fazolky jsou vynikající samy o sobě, ale když je vyšperkujete šalotkou na másle, získáte luxusní přílohu. Hodí se k nejrůznějším druhům masa nebo ryb, my doporučujeme třeba vepřovou panenku.
Zelené fazolky s grilovanými rajčaty
Parádní lehká příloha k masu ze zelených fazolek a třešňových rajčátek báječně doprovodí grilované maso.
Hrášek & zelené fazolky s křupavými krutony
Ozvláštněte zeleninovou přílohu z hrášku a zelených fazolek lehce pikantním česnekem, svěží citronovou kůrou a dokonale křupavými krutony. Ty můžete připravit i ze staršího rohlíku, takže jednoduše a efektivně zužitkujete zbytky.
Česnekové zelené fazolky
Naprosto geniální příloha pouze ze tří ingrediencí, která se hodí snad naprosto ke všemu. Ano, jde o zelené fazolky s česnekem. Pokud budete chtít drobnou obměnu, přidejte na závěr sušenou bazalku nebo třeba provensálské koření.