Turecká vejce
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 2
Přejít na suroviny
- 150 ml řeckého jogurtu
- ½ stroužku česnekudrceného
- 1 lžíce kopru
- 1 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce soleného másla
- ½ lžičky uzené papriky
- 2 vejce(co nejčerstvější)
- 1 hrst hladkolisté petrželkynasekané
- 2 plátky kváskového chlebuopečené
- kcal466
- tuky37.5g
- nasycené19.2g
- sacharidy17.3g
- cukry4.1g
- vláknina1.1g
- proteín14.2g
- sůl1g
Postup přípravy
krok 1
Dejte řecký jogurt do velké mísy a vmíchejte česnek, kopr, olivový olej a trochu koření. Nechte stranou, zatímco připravujete zbytek ingrediencí, aby se jogurt zahřál na pokojovou teplotu.
krok 2
V malé pánvi rozehřejte máslo, vmíchejte papriku a na mírném ohni krátce orestujte.
krok 3
V hrnci s mírně vroucí vodou připravte pošírovaná vejce. Vejce vařte 2-3 minuty, pak vyjměte děrovanou lžící a jemně propíchněte žloutek, abyste zjistili, zda je podle vašeho gusta. Osušte na kuchyňském papíře.
krok 4
Okořeněný jogurt rozdělte do 2 misek. Přidejte do každé jedno vejce, pak pokapejte paprikovým máslem a posypte trochou petržele. Podávejte s kváskovým chlebem na namáčení.