reklama

Suroviny

  • 150 ml řeckého jogurtu
  • ½ stroužku česneku, drceného
  • 1 lžíce kopru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce soleného másla
  • ½ lžičky uzené papriky
  • 2 vejce (co nejčerstvější)
  • 1 hrst hladkolisté petrželky, nasekané
  • 2 plátky kváskového chlebu, opečené

Postup přípravy

  • KROK 1

    Dejte řecký jogurt do velké mísy a vmíchejte česnek, kopr, olivový olej a trochu koření. Nechte stranou, zatímco připravujete zbytek ingrediencí, aby se jogurt zahřál na pokojovou teplotu.

  • KROK 2

    V malé pánvi rozehřejte máslo, vmíchejte papriku a na mírném ohni krátce orestujte.

  • KROK 3

    V hrnci s mírně vroucí vodou připravte pošírovaná vejce. Vejce vařte 2-3 minuty, pak vyjměte děrovanou lžící a jemně propíchněte žloutek, abyste zjistili, zda je podle vašeho gusta. Osušte na kuchyňském papíře.

  • KROK 4

    Okořeněný jogurt rozdělte do 2 misek. Přidejte do každé jedno vejce, pak pokapejte paprikovým máslem a posypte trochou petržele. Podávejte s kváskovým chlebem na namáčení.

reklama
reklama
reklama
reklama