Turecká vejce
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 2
Skip to ingredients
Suroviny
- 150 ml řeckého jogurtu
- ½ stroužku česneku, drceného
- 1 lžíce kopru
- 1 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce soleného másla
- ½ lžičky uzené papriky
- 2 vejce (co nejčerstvější)
- 1 hrst hladkolisté petrželky, nasekané
- 2 plátky kváskového chlebu, opečené
Postup přípravy
- KROK 1
Dejte řecký jogurt do velké mísy a vmíchejte česnek, kopr, olivový olej a trochu koření. Nechte stranou, zatímco připravujete zbytek ingrediencí, aby se jogurt zahřál na pokojovou teplotu.
- KROK 2
V malé pánvi rozehřejte máslo, vmíchejte papriku a na mírném ohni krátce orestujte.
- KROK 3
V hrnci s mírně vroucí vodou připravte pošírovaná vejce. Vejce vařte 2-3 minuty, pak vyjměte děrovanou lžící a jemně propíchněte žloutek, abyste zjistili, zda je podle vašeho gusta. Osušte na kuchyňském papíře.
- KROK 4
Okořeněný jogurt rozdělte do 2 misek. Přidejte do každé jedno vejce, pak pokapejte paprikovým máslem a posypte trochou petržele. Podávejte s kváskovým chlebem na namáčení.