reklama

  • 100 g tvarohu
  • 150 g ovesných vloček
  • 2 vejce
  • 50 ml mléka
  • 1/2 lžičky kypřicího prášku
  • 1 lžička vanilkového extraktu
    (volitelně)
  • 2 lžičky javorového sirupu
    (volitelně)
  • 2 lžičky rostlinného oleje
    nebo másla, na smažení

K podávání

  • ztracené vejce
    a pečená rajčata, nebo
  • čerstvé bobulové ovoce
    a javorový sirup

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal469
  • tuky18g
  • nasycené5g
  • sacharidy53g
  • cukry3g
  • vláknina6g
    bohatý na
  • proteín21g
  • sůl0.84g

Postup přípravy

  • krok 1

    Všechny ingredience na lívance kromě oleje dejte do mixéru, ale vanilku a javorový sirup použijte pouze, pokud chcete sladké lívance. Rozmixujte do hladkého těsta.

  • krok 2

    Rozpalte trochu oleje nebo másla na nepřilnavé pánvi na středním ohni. Na rozpálenou pánev lijte těsto po lžících a smažte malé lívanečky.

  • krok 3

    Lívance smažte 2-3 minuty, dokud se nevytvoří bubliny na povrchu a vršek nebude ztuhlý. Pak je otočte a smažte další 1-2 minuty, dokud nebudou z obou stran zlatavě hnědé. Udržujte lívance teplé, zatímco smažíte zbývající dávky.

  • krok 4

    Podávejte lívance se ztraceným vejcem nahoře a několika pečenými rajčaty, nebo je ozdobte čerstvými bobulemi a pokapejte javorovým sirupem.

reklama
reklama
reklama
reklama