
Tvarohové lívance
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 2
Přejít na suroviny
- 100 g tvarohu
- 150 g ovesných vloček
- 2 vejce
- 50 ml mléka
- 1/2 lžičky kypřicího prášku
- 1 lžička vanilkového extraktu(volitelně)
- 2 lžičky javorového sirupu(volitelně)
- 2 lžičky rostlinného olejenebo másla, na smažení
K podávání
- ztracené vejcea pečená rajčata, nebo
- čerstvé bobulové ovocea javorový sirup
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal469
- tuky18g
- nasycené5g
- sacharidy53g
- cukry3g
- vláknina6gbohatý na
- proteín21g
- sůl0.84g
Postup přípravy
krok 1
Všechny ingredience na lívance kromě oleje dejte do mixéru, ale vanilku a javorový sirup použijte pouze, pokud chcete sladké lívance. Rozmixujte do hladkého těsta.
krok 2
Rozpalte trochu oleje nebo másla na nepřilnavé pánvi na středním ohni. Na rozpálenou pánev lijte těsto po lžících a smažte malé lívanečky.
krok 3
Lívance smažte 2-3 minuty, dokud se nevytvoří bubliny na povrchu a vršek nebude ztuhlý. Pak je otočte a smažte další 1-2 minuty, dokud nebudou z obou stran zlatavě hnědé. Udržujte lívance teplé, zatímco smažíte zbývající dávky.
krok 4
Podávejte lívance se ztraceným vejcem nahoře a několika pečenými rajčaty, nebo je ozdobte čerstvými bobulemi a pokapejte javorovým sirupem.