reklama

  • 3 vaječné žloutky
  • 50 g krupicového cukru
  • 700 ml smetany na vaření
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • mletý muškátový oříšek nebo skořice
    plus navíc na servírování
  • 75 ml krémové sherry
  • 50 ml rumu

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal227.5
  • tuky18.7g
  • nasycené11.2g
  • sacharidy7.4g
  • cukry7.2g
  • vláknina0g
  • proteín2.2g
  • sůl0.05g

Postup přípravy

  • krok 1

    V míse nebo džbánu šlehejte žloutky a cukr. V hrnci zahřívejte smetanu, přidejte vanilku a muškátový oříšek. Vařte pomalu na středním ohni a přiveďte směs těsně pod bod varu.

  • krok 2

    Smetanu na směs vajec a cukru a dobře vyšlehejte. Vraťte do hrnce na nízký oheň a vařte za stálého míchání, dokud mírně nezhoustne.

  • krok 3

    Sejměte z ohně a vmíchejte alkohol. Podávejte teplý v hrncích, nebo nechte vychladit a podávejte s ledem a nastrouhaným muškátovým oříškem.

reklama
reklama
reklama
reklama