Vaječný likér
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 8
Přejít na suroviny
- 3 vaječné žloutky
- 50 g krupicového cukru
- 700 ml smetany na vaření
- 1 lžička vanilkového extraktu
- mletý muškátový oříšek nebo skořiceplus navíc na servírování
- 75 ml krémové sherry
- 50 ml rumu
- kcal227.5
- tuky18.7g
- nasycené11.2g
- sacharidy7.4g
- cukry7.2g
- vláknina0g
- proteín2.2g
- sůl0.05g
Postup přípravy
krok 1
V míse nebo džbánu šlehejte žloutky a cukr. V hrnci zahřívejte smetanu, přidejte vanilku a muškátový oříšek. Vařte pomalu na středním ohni a přiveďte směs těsně pod bod varu.
krok 2
Smetanu na směs vajec a cukru a dobře vyšlehejte. Vraťte do hrnce na nízký oheň a vařte za stálého míchání, dokud mírně nezhoustne.
krok 3
Sejměte z ohně a vmíchejte alkohol. Podávejte teplý v hrncích, nebo nechte vychladit a podávejte s ledem a nastrouhaným muškátovým oříškem.