reklama

  • 240 ml mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 270 g hladké mouky
  • 30 g kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce kypřicího prášku
  • 350 g krupicového cukru
  • 120 g másla
    změklého
  • 6 bílků
    (viz níže)
  • cukrové zdobení
    na ozdobu
  • cukrové tyčinky
    na ozdobu

POLEVA

  • 250 g másla
  • 350 g moučkového cukru

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal675
  • tuky31.2g
  • nasycené19.6g
  • sacharidy92.2g
  • vláknina1.1g
  • proteín5.4g
  • sůl1.1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Předehřejte troubu na 180 °C nebo na 160 °C s ventilátorem. Vymažte a vyložte dvě 20cm dortové formy, ujistěte se, že těsní pevně, pokud mají volné dno. Mléko s vanilkovým extraktem vyšlehejte se špetkou soli.

  • krok 2

    Prosijte mouku, kukuřičný škrob a prášek do pečiva dohromady. Vyšlehejte cukr s máslem, poté vmíchejte moučnou směs. Poté pomalu za stálého šlehání přilévejte mléčnou směs, aby vzniklo hladké těsto. Vyšlehejte bílky dotuha a vmíchejte je do směsi. Rozdělte těsto do připravených forem a pečte 30-35 minut, nebo dokud nejsou korpusy propečené (když špejle zasunutá do středu vyjde čistá), ale jen lehce dozlatova.

  • krok 3

    Krém připravte tak, že ušleháte máslo do velmi lehké a nadýchané pěny, pak vmíchejte moučkový cukr. Korpusy prokrájejte a pláty promažte krémem. Zbylým krémem obmažte i povrch a boky dortu a dozdobte podle fantazie cukrovým zdobením nebo cukrovými tyčinkami.

reklama
reklama
reklama
reklama