Vánoční palačinkový strom
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- plus volitelné odpočinutí
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 100 g hladké mouky
- 2 vejce
- 300 ml mléka
- máslona smažení
- 4 lžíce marmelády nebo čokoládové pomazánkyk podávání
- plátky banánua čerstvé nebo mražené borůvky a maliny (rozmražené, pokud jsou mražené), na ozdobu
- moučkový cukrna poprášení
- kcal263
- tuky10g
- nasycené5g
- sacharidy33g
- cukry13g
- vláknina3g
- proteín9g
- sůl0.28g
Postup přípravy
krok 1
Mouku, vejce, mléko a špetku soli vyšlehejte v míse nebo velkém džbánu dohladka. Pokud máte čas, nechte těsto 30 minut odpočinout, nebo ihned smažte.
krok 2
Rozehřejte střední pánev nebo palačinkovou pánev na středním ohni a rozpusťte na ní kousek másla, až pokryje povrch. Když je máslo horké a prská, vlijte půlku naběračky těsta a rychle rozetřete po dně pánve. Smažte 1 minutu z každé strany dozlatova, poté udržujte v teplé troubě, než připravíte zbytek.
krok 3
Když je hotovo, naplňte každou palačinku 1 lžící ovocného krému nebo čokoládové pomazánky, pak přeložte napůl a potom na čtvrtiny. Naaranžujte na prkénko nebo tác do tvaru stromu, ozdobte banány a ovocem a před podáváním poprašte moučkovým cukrem.