
Vánoční punč
Porce 6
Velmi snadné
Celkový čas:
Perfektní volba na chladné zimní večery. Tento vánoční punč kombinuje červené víno s třešňovým brandy, spoustou čerstvého koření a citrusů. Nejlépe chutná podávaný teplý a zdobený skořicovými tyčinkami.
Přejít na suroviny
- 750 ml červeného vína
- 150 ml třešňové brandy nebo likéru
- 1 celá skořiceplus extra na ozdobu
- 2 badyány
- 4 hřebíčky
- 1-2 pomerančenakrájené
- 100 g jemného hnědého cukru
- 3 kusy zázvoru
- muškátový oříšek
- 4 kardamomové luskylehce rozmačkané
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal228.5
- tuky0.1gs nízkým obsahem
- nasycené0gs nízkým obsahem
- sacharidy38g
- cukry37g
- vláknina0.5g
- proteín0.5g
- sůl0.01gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Všechny ingredience pomalu prohřívejte po dobu 10 minut bez varu, pak nechte louhovat 30 minut. Před podáváním jemně ohřejte a nalijte do hrnků nebo sklenic odolných proti teplu a ozdobte extra skořicovými tyčinkami.