
Zdravá špenátová omeleta
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 1
- 150 g keříkových cherry rajčatna větvičce
- 1 lžička olivového oleje
- 30 g krémového sýra s česnekem a bylinkami
- 200 g mraženého nasekaného špenáturozmražený, vymačkaná přebytečná tekutina
- 1 lžíce plnotučného mléka
- 1 lžička strouhaného parmezánu(nebo vegetariánská alternativa)
- sušené chilli vločky
- strouhaný muškátový oříšek
- 3 vejcelehce rozšlehaná
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal417
- tuky25.8g
- nasycené8.7g
- sacharidy9.3g
- cukry8.9g
- vláknina8g
- proteín33gbohatý na
- sůl1.2gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Gril předehřejte na vysokou teplotu. Rajčata promíchejte s ½ lžičky oleje na malém plechu a osolte. Grilujte po dobu 5 minut, dokud nebudou rajčata opečená, puchýřkovitá a správně změklá. Občas je otočte. Opečená rajčata pak přeneste na talíř a udržujte v teple.
krok 2
Mezitím dejte 20 cm nepřilnavou pánev na střední teplotu. Rozehřejte měkký sýr, pak přidejte špenát a mléko a promíchejte, aby se spojily. Přidejte parmezán, chilli a muškátový oříšek a znovu promíchejte. Podle chuti osolte. Přeneste do mísy a přikryjte, aby směs zůstala teplá.
krok 3
Pánev otřete a přidejte 1/2 lžičky olivového oleje. Rozehřejte na střední teplotu. Vejce lehce osolte a nalijte do pánve, jemně otáčejte, aby se vejce rozlila a rovnoměrně pokryla dno. Nechte 30 sekund, poté pomocí gumové stěrky jemně stáhněte okraje omelety, aby se tekuté vejce dostalo na strany. Udělejte to několikrát, dokud omeleta nezpevní – povrch by měl být ale stále trochu mokrý.
krok 4
Přidejte krémový špenát na jednu polovinu omelety. Opatrně přeložte prázdnou stranu tak, aby byl špenát zakrytý. Omeletu přesuňte na talíř a podávejte s grilovanými rajčaty.