reklama

  • 150 g keříkových cherry rajčat
    na větvičce
  • 1 lžička olivového oleje
  • 30 g krémového sýra s česnekem a bylinkami
  • 200 g mraženého nasekaného špenátu
    rozmražený, vymačkaná přebytečná tekutina
  • 1 lžíce plnotučného mléka
  • 1 lžička strouhaného parmezánu
    (nebo vegetariánská alternativa)
  • sušené chilli vločky
  • strouhaný muškátový oříšek
  • 3 vejce
    lehce rozšlehaná

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal417
  • tuky25.8g
  • nasycené8.7g
  • sacharidy9.3g
  • cukry8.9g
  • vláknina8g
  • proteín33g
    bohatý na
  • sůl1.2g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Gril předehřejte na vysokou teplotu. Rajčata promíchejte s ½ lžičky oleje na malém plechu a osolte. Grilujte po dobu 5 minut, dokud nebudou rajčata opečená, puchýřkovitá a správně změklá. Občas je otočte. Opečená rajčata pak přeneste na talíř a udržujte v teple.

  • krok 2

    Mezitím dejte 20 cm nepřilnavou pánev na střední teplotu. Rozehřejte měkký sýr, pak přidejte špenát a mléko a promíchejte, aby se spojily. Přidejte parmezán, chilli a muškátový oříšek a znovu promíchejte. Podle chuti osolte. Přeneste do mísy a přikryjte, aby směs zůstala teplá.

  • krok 3

    Pánev otřete a přidejte 1/2 lžičky olivového oleje. Rozehřejte na střední teplotu. Vejce lehce osolte a nalijte do pánve, jemně otáčejte, aby se vejce rozlila a rovnoměrně pokryla dno. Nechte 30 sekund, poté pomocí gumové stěrky jemně stáhněte okraje omelety, aby se tekuté vejce dostalo na strany. Udělejte to několikrát, dokud omeleta nezpevní – povrch by měl být ale stále trochu mokrý.

  • krok 4

    Přidejte krémový špenát na jednu polovinu omelety. Opatrně přeložte prázdnou stranu tak, aby byl špenát zakrytý. Omeletu přesuňte na talíř a podávejte s grilovanými rajčaty.

reklama
reklama
reklama
reklama