reklama

  • 125 g celozrnné mouky
    prosáté
  • 125 g hladké mouky
    prosáté
  • 2 lžičky kypřicího prášku
  • 100 g hnědého cukru
  • 1 hrst dýňových semínek
    plus několik navíc na vrch
  • 1 hrst sultánek nebo rozinek
  • 100 ml oleje
  • 4 banány
    velmi zralé a rozmačkané (nebo 350 ml hustého ovocného pyré)
  • 2 vejce
    lehce rozšlehaná
  • 2 lžíce mléka

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal493
  • tuky34.9g
  • nasycené7g
  • sacharidy5.5g
  • vláknina3.1g
  • proteín39.7g
  • sůl1.31g

Postup přípravy

  • krok 1

    Předehřejte troubu na 180 °C nebo na horkovzduch na 160 °C. 6 otvorů ve formě na muffiny vyložte čtverečky pečicího papíru (vyřežte čtverec a vtlačte ho do formiček tak, aby vyčuhoval přes okraje).

  • krok 2

    Smíchejte mouky, kypřicí prášek, cukr, semínka a sultánky v míse, poté přidejte olej, rozmačkané banány, vejce a mléko. Rychle a krátce promíchejte velkou kovovou lžící. Pokud je směs mírně hrudkovitá, nevadí – příliš dlouhé míchání dělá muffiny tvrdé.

  • krok 3

    Rozdělte směs do formiček na muffiny. Naplňte je až po okraj, každou posypte několika semínky a pečte 20 minut nebo dokud nejsou muffiny dobře upečené. Nechte krátce vychladnout a poté nechte vychladnout na mřížce.

reklama
reklama
reklama
reklama