Zdravé snídaňové muffiny
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 6
Přejít na suroviny
- 125 g celozrnné moukyprosáté
- 125 g hladké moukyprosáté
- 2 lžičky kypřicího prášku
- 100 g hnědého cukru
- 1 hrst dýňových semínekplus několik navíc na vrch
- 1 hrst sultánek nebo rozinek
- 100 ml oleje
- 4 banányvelmi zralé a rozmačkané (nebo 350 ml hustého ovocného pyré)
- 2 vejcelehce rozšlehaná
- 2 lžíce mléka
- kcal493
- tuky34.9g
- nasycené7g
- sacharidy5.5g
- vláknina3.1g
- proteín39.7g
- sůl1.31g
Postup přípravy
krok 1
Předehřejte troubu na 180 °C nebo na horkovzduch na 160 °C. 6 otvorů ve formě na muffiny vyložte čtverečky pečicího papíru (vyřežte čtverec a vtlačte ho do formiček tak, aby vyčuhoval přes okraje).
krok 2
Smíchejte mouky, kypřicí prášek, cukr, semínka a sultánky v míse, poté přidejte olej, rozmačkané banány, vejce a mléko. Rychle a krátce promíchejte velkou kovovou lžící. Pokud je směs mírně hrudkovitá, nevadí – příliš dlouhé míchání dělá muffiny tvrdé.
krok 3
Rozdělte směs do formiček na muffiny. Naplňte je až po okraj, každou posypte několika semínky a pečte 20 minut nebo dokud nejsou muffiny dobře upečené. Nechte krátce vychladnout a poté nechte vychladnout na mřížce.