reklama

  • 240 g jablek Bramley
    oloupaných, bez jádřinců a nakrájená (200 g čisté váhy)
  • 3-4 malá dezertní jablka
    oloupaná, bez jádřinců a nakrájená (260 g čisté váhy)
  • 340 g ovesných vloček
  • 2 lžíce mleté skořice
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • 400 g obohaceného sójového jogurtu

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal552
  • tuky19g
  • nasycené2g
  • sacharidy71g
  • cukry14g
  • vláknina12g
    bohatý na
  • proteín17g
  • sůl0.37g

Postup přípravy

  • krok 1

    Předehřejte troubu na 180 °C nebo na horkovzduch na 160 °C. Vložte všechna jablka do malého hrnce s 6 lžícemi vody, zakryjte a vařte na středním ohni 6 minut, v polovině promíchejte, dokud jablka nebudou uvařená. Jablka Bramley by měla být měkká, ale dezertní jablka jsou pevnější, takže si zachovají svůj tvar.

  • krok 2

    Do misky vložte ovesné vločky, skořici a vanilku a přidejte 3 lžíce směsi z jablek, olej a 100 g jogurtu. Vše dobře promíchejte rukama, dokud směs nevytvoří větší hrudky podobné granole. Směs rozprostřete na velký plech vyložený pečicím papírem a pečte 10 minut. Zatřeste plechem, aby se hrudky obrátily, a pečte dalších 10 minut, dokud neztuhnou. Nechte vychladnout 5 minut, aby hrudky mírně zpevnily.

  • krok 3

    Mezitím zbytek jogurtu vložte do malé mělké zapékací mísy, pak na něj dejte zbytek jablek. Rozprostřete ovesné hrudky a pečte 10 minut, dokud nebude vrchní část pevná a zlatavá a jablečná směs nebude prohřátá.

reklama
reklama
reklama
reklama