Zdravý jablečný crumble
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 4
- 240 g jablek Bramleyoloupaných, bez jádřinců a nakrájená (200 g čisté váhy)
- 3-4 malá dezertní jablkaoloupaná, bez jádřinců a nakrájená (260 g čisté váhy)
- 340 g ovesných vloček
- 2 lžíce mleté skořice
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 3 lžíce řepkového oleje
- 400 g obohaceného sójového jogurtu
- kcal552
- tuky19g
- nasycené2g
- sacharidy71g
- cukry14g
- vláknina12gbohatý na
- proteín17g
- sůl0.37g
Postup přípravy
krok 1
Předehřejte troubu na 180 °C nebo na horkovzduch na 160 °C. Vložte všechna jablka do malého hrnce s 6 lžícemi vody, zakryjte a vařte na středním ohni 6 minut, v polovině promíchejte, dokud jablka nebudou uvařená. Jablka Bramley by měla být měkká, ale dezertní jablka jsou pevnější, takže si zachovají svůj tvar.
krok 2
Do misky vložte ovesné vločky, skořici a vanilku a přidejte 3 lžíce směsi z jablek, olej a 100 g jogurtu. Vše dobře promíchejte rukama, dokud směs nevytvoří větší hrudky podobné granole. Směs rozprostřete na velký plech vyložený pečicím papírem a pečte 10 minut. Zatřeste plechem, aby se hrudky obrátily, a pečte dalších 10 minut, dokud neztuhnou. Nechte vychladnout 5 minut, aby hrudky mírně zpevnily.
krok 3
Mezitím zbytek jogurtu vložte do malé mělké zapékací mísy, pak na něj dejte zbytek jablek. Rozprostřete ovesné hrudky a pečte 10 minut, dokud nebude vrchní část pevná a zlatavá a jablečná směs nebude prohřátá.