Zeleninová polévka
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule, jemně nasekaná
- 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
- 300 g mrkve, oloupané a jemně nakrájené
- 2 řapíky celeru, jemně nasekané
- 250 g cukety, jemně nakrájené
- 100 g kapusty, odstraněny středy, jemně nakrájená
- 1.2 l zeleninového vývaru
- 1 citron, nastrouhaná kůra a šťáva
- křupavý chléb, k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Ve velkém hrnci, na středním plameni, rozehřejte olej. Přidejte cibuli a smažte, často míchejte, 4-5 minut nebo dokud nezměkne. Přidejte česnek a mrkev a promíchejte s cibulí. Snižte teplotu a přikryjte hrnec. Vařte 10 minut, občas zeleninu promíchejte.
- KROK 2
Přidejte celer a pokračujte ve vaření dalších 5 minut, občas promíchejte, poté přidejte cuketu a vařte ještě několik minut. Přidejte kapustu spolu s vývarem, citronovou kůrou a šťávou.
- KROK 3
Zvyšte teplotu a přiveďte k varu, poté snižte teplotu a nechte 5 minut vařit. Dochutíme podle chuti a podáváme s křupavým chlebem, pokud chcete.