reklama

  • 375 g brambor
    nakrájené na malé kousky
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 1 cibule
    (asi 200 g), nakrájená
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 2 stroužky česneku
    nasekané
  • 1 zelená paprika
    bez semínek a nakrájená na kostičky
  • 200 g růžičkové kapusty
    očištěné a nakrájené
  • 2 vejce

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal370
  • tuky13g
  • nasycené2g
  • sacharidy42g
  • cukry12g
  • vláknina12g
    bohatý na
  • proteín15g
  • sůl0.2g

Postup přípravy

  • krok 1

    Brambory uvařte doměkka zhruba 15 minut. Mezitím rozehřejte olej na středně velké nepřilnavé pánvi a smažte na něm cibuli 8 minut, dokud nezačne hnědnout, často míchejte. Přidejte kmín, česnek, papriku a kapustu a vařte dalších 5 minut přikryté pokličkou, aby se zelenina zároveň dusila.

  • krok 2

    Uvařené brambory slijte a lehce rozmačkejte pomocí mačkadla. Vmíchejte je do zeleniny na pánvi a vařte 5-10 minut, občas promíchejte, aby směs zhnědla.

  • krok 3

    Mezitím připravte pošírovaná vejce - opatrně je vložte do vroucí vody a podle toho jak tekutý žloutek máte rádi, po pár minutách vyjměte z vody pomocí děrované lžíce. Podávejte každou porci směsi s jedním vejcem navrchu.

reklama
reklama
reklama
reklama