Zimní snídaně z pánve
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 2
Přejít na suroviny
- 375 g brambornakrájené na malé kousky
- 1 lžíce řepkového oleje
- 1 cibule(asi 200 g), nakrájená
- 1/2 lžičky kmínu
- 2 stroužky česnekunasekané
- 1 zelená paprikabez semínek a nakrájená na kostičky
- 200 g růžičkové kapustyočištěné a nakrájené
- 2 vejce
- kcal370
- tuky13g
- nasycené2g
- sacharidy42g
- cukry12g
- vláknina12gbohatý na
- proteín15g
- sůl0.2g
Postup přípravy
krok 1
Brambory uvařte doměkka zhruba 15 minut. Mezitím rozehřejte olej na středně velké nepřilnavé pánvi a smažte na něm cibuli 8 minut, dokud nezačne hnědnout, často míchejte. Přidejte kmín, česnek, papriku a kapustu a vařte dalších 5 minut přikryté pokličkou, aby se zelenina zároveň dusila.
krok 2
Uvařené brambory slijte a lehce rozmačkejte pomocí mačkadla. Vmíchejte je do zeleniny na pánvi a vařte 5-10 minut, občas promíchejte, aby směs zhnědla.
krok 3
Mezitím připravte pošírovaná vejce - opatrně je vložte do vroucí vody a podle toho jak tekutý žloutek máte rádi, po pár minutách vyjměte z vody pomocí děrované lžíce. Podávejte každou porci směsi s jedním vejcem navrchu.